PENGUMUMAN TERKINI

Perhatian kepada semua pemilik Geran Berdaftar di Negeri Sembilan, anda boleh mengemaskini alamat pada geran hakmilik masing-masing dengan menggunakan Borang 26A.

.....................................................................................................................................................................................................................................................

 Laman Web Pejabat Tanah dan Galian Negeri Sembilan sedang di kemaskini.

Kesulitan Amat Di Kesali.

Picture1

Menyediakan peraturan dan dasar pengurusan tanah kepada semua Pejabat-Pejabat Tanah dan Agensi Kerajaan negeri Sembilan untuk meningkatkan prestasi perkhidmatan dan pengurusan tanah supaya lebih efisyen dan efektif selaras dengan perundangan dan peraturan yang berkuatkuasa.

 

Picture3

  1. Menyedia, menyelaras dan memantau kertas kerja bagi rayuan pengurusan cukai/pengecualian denda lewat cukai, tunggakan cukai dan cukai yang dikenakan untuk dibawa ke Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (MMKN) 
  2. Menyelaras permohonan remisyen cukai tanah bagi sekolah bantuan modal untuk kelulusan Pengarah Tanah dan Galian Negeri.
    3. Menyedia dan menyelaras kertas kerja bagi tujuan perlantikan pegawai-pegawai baru mengikut seksyen 12(1)(b) Kanun Tanah Negara (KTN) untuk pertimbangan MMKN.
    4. Membantu dan meyelaras dalam pengumpulan maklumat untuk laporan bagi urusan permohonan yang kuasa melulus/menolak telah diwakilkan kepada Pejabat Tanah Daerah atau pejabat Tanah dan Galian.

 

UNDIAN

Pandangan Anda Terhadap Portal Pejabat Pengarah Tanah dan Galian Negeri Sembilan
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

                                                                                                                              PAUTAN NEGERI

                                                      PTG WILAYAH PERSEKUTUAN PTG SELANGOR PTG PENANG PTG KEDAH PTG PAHANG PTG JOHOR PTG PERLIS PTG SABAH PTG SARAWAK PTG PERAK PTG MELAKAPTG KELANTANPTG TERENGGANU

                                                                                                                              PAUTAN AGENSI

                                     1malaysia Untitled 3mdec.pngmsc.pngjpa.pngns.pngspa.png mampu.png spr.pngbiro.pnggov.pnglhdn.pnggov2.png