Berita 1
Berita 2
Berita 3
Berita 4
Berita 5

Taklimat Penutupan Akaun 2017

Pada 24 November 2017, Pejabat Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan telah mengadakan Taklimat Penutupan Akaun Tahun 2017 bertempat di Dewan Theaterette, Wisma Negeri yang dihadiri oleh 2 orang wakil bagi setiap Jabatan / PTJ.

Baca selanjutnya: Taklimat Penutupan...

Kursus Pengenalan dan Keperluan Kew.8 Dalam Perkhidmatan Awam

Pada 22 November 2017, Perbendaharaan Negeri Sembilan telah mengadakan kursus Pengenalan dan Keperluan Kew.8 Dalam Perkhidmatan Awam. Seramai 84 orang peserta daripada 30 PTJ telah menghadiri kursus tersebut.

Baca selanjutnya: Kursus Pengenalan...

Majlis Perjumpaan YB Pegawai Kewangan Negeri Bersama Warga Pejabat Kewangan Dan Perbendaharaan Negeri,Negeri Sembilan Darul Khusus

Pada 20 November 2017 (Isnin) satu majlis perjumpaan di antara YB Pegawai Kewangan Negeri, Dato' Johani bin Hassan bersama Warga Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan bertempat di Dewan Theatrette, Wisma Negeri.

Baca selanjutnya: Majlis Perjumpaan...

Lawatan Sambil Belajar ke Perbendaharaan Negeri Kedah dan Perlis

Pejabat Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan telah mengambil inisiatif dengan mengadakan lawatan sambil belajar ke Negeri Pilot 1SPEKS, Kedah dan Perlis pada 12 November 2017 sehingga 15 November 2017 bagi persediaan menghadapi Perakaunan Akruan dan penggunaan Sistem 1SPEKS pada tahun 2018.

Baca selanjutnya: Lawatan Sambil...

Kursus Pengendalian Pengurusan Kehilangan dan Tatacara Hapuskira Wang Awam

Pada 28 September 2017, satu Kursus Pengendalian Pengurusan Kehilangan dan Tatacara Hapuskira Wang Awam anjuran Pejabat Kewangan dan Perbendaharaan Negeri, Negeri Sembilan telah diadakan di Dewan Theatrette, Wisma Negeri. Penceramah jemputan ialah Encik Allias bin Alwi, Pengarah Audit Negeri, Negeri Sembilan.

Baca selanjutnya: Kursus...

TOPIK HANGAT